2023 POLARIS RANGER 1000 CREW- T1b LÄMPÖHYTILLÄ
alk. 29 999 € + tk

Kysy tarjous juuri haluamallasi varustuksella.

Varustelemme laitteen juuri sinun toiveidesi ja tarpeittesi mukaan. Teemme myös vaihtokauppaa ja kuljetamme laitteen tarvittaessa kotiovellesi ympäri Suomen.

2023 6-paikkainen Ranger 1000 Crew T1b traktorimönkijä

 

Polaris Ranger Crew tarjoaa hyvät tilat kuudelle hengelle ja pesee monipuolisuudellaan

monet muut kulkupelit mennen tullen.

Pituutta vajaat neljä metriä, rekisteröity kuudelle hengelle ja vauhdista vastaa tonninen twini. Siinäpä ne perusvastaukset, jotka kiinnostuneille kyselijöille sai Polaris Ranger Crew:n koeajon aikana useampaan otteeseen kertoa. Vaikka kuusipaikkaisia side-by-side-mönkijöitä on Polariksellakin ollut markkinoilla jo useamman vuoden, on sellainen edelleenkin melkoinen outolintu liikenteen seassa liikkuessaan.

Nopeasti yleistyneet side-by-side- traktorimönkijät korvaavat jo monessa taloudessa kakkosauton juuri monipuolisuutensa ansiosta. Kun tavallisessa lyhyessä mallissa rinnakkain mahtuu istumaan maksimissaan kolme, on kuusipaikkainen niihin verrattuna varsinainen tilaihme. Molemmille penkkiriveille mahtuu ilman isompia ongelmia istumaan kolme aikuista, joten Crew-malli toimittaa parhaimmillaan vaikka perheauton virkaa.

Leveyttä tavallisella Rangerilla ja Crew-mallilla on saman verran, mutta jälkimmäinen on 80 senttiä pidempi. Lisäpituus löytyy kokonaan akseleiden välistä, eli hyöty näkyy kokonaisuudessaan sisätiloissa. Pituutta Rangerilla on kaikkiaan 386 senttiä ja akseliväliä 287 senttiä. Laitteen pituus ja varsinkin akseliväli aiheuttaa sen, että kovin tiheään metsään ja kaikkein syvimpiin monttuihin Crew:lla ei kannata hakeutua.

Vakiorengastus Ranger Crew:ssa on 26-tuumainen, mutta koeajopeliin oli asennettu peräti 31-tuumaiset SUV-renkaat. Isommilla pyörillä tietysti maavarakin kasvaa ja sen myötä myös maasto-ominaisuudet paranevat. Paremman ajettavuuden lisäksi isommat pyörät tekevät gutaa Crew:n ulkonäöllekin, alkuperäisten kumien näyttäessä isossa laitteessa kieltämättä hieman siroilta.

Varustelulla oman maun mukaiseksi

Polaris Ranger Crew 1000 EPS – Kuusipaikkainen monitoimityökalu

Jo vakiokuntoisenakin Ranger Crew kiinnittää kanssaihmisten huomion, mutta koeajettu yksilö erottui edukseen vahvan lisävarustelunsa ansiosta vielä entisestään. Radical Motorsin MP-messuja varten rakentama yksilö oli varusteltu milteipä kaikilla herkuilla ja kokonaisuuden kruunasi näyttävä koriteippaus. Kattoteline, korkeammat lavalaidat, vinssit molempiin suuntiin sekä lukuisat lisävalot tuovat varsinaisen hyötynsä lisäksi ulkonäköön reilusti lisää rouheutta ja karismaa.

Ympärivuotista käyttöä ajatellen Rangerissa oli Polaris ProFit-hyttipaketti lämmityslaitteineen, joka kaikkinensa on erittäin laadukas ja hyvin istuva. Hytin kaappariovet sulkeutuvat jämäkästi ja ovat aukeavine veivi-ikkunoineen käytössä hyvin saman tuntuiset kuin autoissa. Lämmityslaite riittää pitämään ison matkustamon lämpöisenä ja ikkunat kirkkaina ainakin vielä -10 asteen pakkasella.

Kesän helteitä ajatellen Ranger on varustettavissa ilmastoinnilla ja jos ikkunoiden auki veivaaminen käsin tuntuu vaivalloiselta, voi lisävarustelistalta valita myös sähkötoimiset ikkunat. Merkillepantavaa on Rangerin varsin kohtuulliselle tasolle jäävä sisämelu. Koeajopeli oli äänieristyksensä osalta vakio, mutta silti keskustelua pystyi käymään järkevällä äänentasolla, vaikka lappu lattiassa ajellessa.

Rangerin ohjaamossa ei tullut kaivanneeksi kuulonsuojausta pidemmälläkään siirtymällä, mikä ei ole selviö läheskään kaikkien koppimönkkäreiden kohdalla. Kohtuulliseksi jäävä melutaso mahdollistaa paremmin myös lisävarusteisen bluetooth-radion kuuntelun ja tarvittaessa on lisä-äänieristyspakettikin saatavilla sellaista kaipaavalle.

Tonninen kone tarjoaa voimaa ja vetokykyä

Ranger Crew liikahtaa mukavasti 1000-kuutioisen Pro Star-rivikakkosen voimin. Tehoa on tarjolla 82 hevosvoimaa, eli periaatteessa riittävästi, mutta toki lämpöhytin ynnä muiden varusteiden tuoman lisäpainon huomaa tietyissä ajotilanteissa. Kuivapainoa Ranger Crew:lle kertyy 744 kiloa, joten kaikkien varusteiden ja täyden tankin myötä vaaka heilahtanee kuskin kanssa lähemmäs tonnia. Kone on kuitenkin luonteeltaan sitkeä ja sen yhteistyö hyvin toimivan variaattorin kanssa on saumatonta.

Käytännössä voimaa on tarjolla heti kun tarve sitä vaatii ja T1b-traktorin 60 km/h huippunopeus saavutetaan hujauksessa. Polariksen nopeudenrajoitin on ehdottomasti yksi markkinoiden parhaista. Kattonopeuden koittaessa rajoitin tarttuu toimeen pehmeästi ja pitää nopeuden tasaisena pätkimättä. Matka-ajo maistuu Crew:lla myös ajoasennon puolesta kohtuullisen hyvin. Asento on selvästi pysty, mutta penkki hyvän muotoinen, jopa mukava.

Vetokykyä Rangerille luvataan mukavat 1134 kiloa ja lavalle saa lastata kuormaa reilut 450 kiloa. Ajettavuudeltaan Ranger Crew on selvästi rauhallisempi kuin lyhyemmät mallit. Pitkä akseliväli rauhoittaa menoa niin kaarteissa kuin isommissa heitoissakin. Kyyti on kaikilla tavoin hieman herraskaisempaa, mutta se taas ei tarkoita, että Ranger Crew olisi tylsä. Melkeinpä päinvastoin.

Tarkoitukseen sopivalla tiellä Rangeria on hauska kuljettaa lumella pitkissä luistoissa. Käytös on hyvin ennakoitavaa eikä läheskään niin äkkinäistä kuin lyhyillä versioilla. Luisuihin on enemmän aikaa reagoida ja ajosta tulee huonoissa oloissa levollisempaa. Maastossa ajaessa Rangerin etenemiskyky on kokoonsa nähden vaikuttava. Hyvin toimiva neliveto paikkaa kuskin virheitä tehokkaasti ja helpottaa etenemistä olennaisesti.

Metsässä mönkiessä Crew-mallin miinukset kasvavat sitä mukaa mitä ryteikköisempään korpeen sen vie. Puiden kiertely ilman vekslailua ei onnistu niin helposti ja pitkän akselivälin takia pohja osuu kantoihin ja kiviin huomattavasti helpommin kuin perusmallissa.

 • Polaris Ranger Crew 1000 EPS – Kuusipaikkainen monitoimityökalu

 • Polaris Ranger Crew 1000 EPS – Kuusipaikkainen monitoimityökalu

Kehittynyt neliveto ja asianmukainen alusta

Polariksen tuttu automaattisesti kytkeytyvä 100 % neliveto löytyy luonnollisesti myös Ranger Crew:sta. Ja yhtä tuttuun tapaan sen toiminnasta ei moitteen sijaa juuri löydy. Polariksella voi ajaa aina neliveto päällä ja se kytkeytyy mukaan tarvittaessa ja viiveettä. Pelkällä takavedolla ajaessa Pollen tavaramerkki, avattava perän lukko on hyvä varuste herkillä ja rikkoutuvilla pinnoilla liikkuessa. Turf 1×4-asetuksella Ranger kääntyy pienemmässä tilassa, eikä takarenkaat sorra tien pintaa rikki.

Maavaraa Rangerissa on tarjolla rengastuksesta riippuen noin 30 senttiä ja jousitusmatkaa on edessä ja takana 25 senttiä. Iskunvaimennus toimii niin kuin pitääkin ja nielee sorateiden patit hyvin vauhdista riippumatta. Korkeat renkaat ottavat vastaan osansa iskuista, mutta matalammilla katurenkailla ajaessa meno voi olla tärskäyttelevämpää. Sanomattakin lienee selvää, että tällaisella laitteella ainakin ne suurimmat hyppyrikokeilut kannattanee jättää tekemättä.

Varsinkin perheellisen näkökulmasta mietittynä Polaris Ranger Crew:ta järkevämpää laitetta nurkkapyörittelyyn ja satunnaiseen maastoajeluun saa hakea. Kyytiin mahtuu isokin porukka ja tarvittaessa teinit pääsevät harrastuksiinsa itsenäisesti. Sillä hoituu lumityöt ja muutkin konevoimaa kaipaavat työhommat, unohtamatta tietenkään sitä tärkeintä, eli hupiajoa.

 

https://www.nettimoto.com/artikkeli/polaris_ranger_crew_1000_eps_kuusipaikkainen_monitoimityokalu

Nettimoto / Sami Puskala

 

Ranger XP 1000 Radical Crew on juuri sinun valintasi kenen pitää saada koko porukka kyytiin oli sitten kyse työkäytöstä, koulu- ja harrastusmatkoista tai huviajelusta !

Tehoa, etenemiskykyä ja parhaita ominaisuuksia joita mönkijä markkinoilta löytyy !!!

Rekisteröity 6:lle. T1b  , 60km/h

15-vuotias saa ajaa tiellä Traktori-kortilla.

 

 

Kuvien uniikeissa yksilöissä varusteina :

 

 • Polaris ProFit hyttipaketti lämmityslaitteineen
 • Lisä äänieriste – ja sisustasarjan
 • Sivu helmapuskurit
 • LED-kaukovalo katolla ja LED-työvaloja lavalla sekä takaosassa
 • 15″ ITP aluvannesarja 29″ SUV-renkailla  (vakio maasto rengas/vanne tulee myös mukana)
 • vanteiden levikepalat
 • Polaris 4500 ProHD vinssi
 • Ikkuna tummenukset
 • Väri: musta
 • Liquid Graphics custom koriteippaus
 • Polaris MB-Quart äänentoistojärjestelmä
 • Rhino-Rack kattoteline ja Lock&RIde lavaraudat vinssillä

 

Kysy tarjous juuri haluamallasi varustuksella oli kyse sitten työkäytöstä tai koulumatka ajosta!

 

Lisävarusteita ja varustelua joka lähtöön !

Saatavilla lisäksi todella laaja mallisto erilaisia lisävarusteita kuten lumiaurat, lavaraudat, karjapuskurit, lisä- ja työvalot  ym ym…

Varustelemme laitteen juuri sinun tarpeiden ja toiveiden mukaan joten kysy tarjous !

Meiltä edullinen rahoitus ja kotiinkuljetus ympäri Suomen, kysy myyjiltämme !

 

 

PERUS LAITTEEN TEKNISET TIEDOT :

Moottori ProStar 1000 DOHC
Jäähdytysjärjestelmä Neste
Polttoainejärjestelmä EFI
Sylinterimitat 93 x 73,6mm
Voimansiirto Automaattinen PVT, automaattinen 100% neliveto, TURF 1×4
Sytytysjärjestelmä Bosch ECM
Käynnistys Sahkö
Mittaristo LCD / MFD
Vaihteisto Hidas ja nopea eteen, vapaa, peruutus ja parkki
Pituus (mm) 3770
Leveys (mm) 1550
Korkeus (mm) 1930
Akseliväli 2870
Maavara 287mm
Polttoainesäiliö 37,9
Renkaat, edessä 26×9-12
Renkaat, takana 26×11-12
Jarrut, edessä Hydr.levy
Jarrut, takana Hydr.levy
Etujousitus A-tukivarret
Takajousitus A-tukivarret
Joustovara edessä 254mm
Joustovara takana 254mm
Kuivapaino 735
Kuormauskyky edessä
Kuormauskyky takana 454
Istuinpaikat 6 – rekisteröity kuudelle
Valot Halogen
Ohjaus EPS – pikasäädettävä ohjauspyörän korkeus